Tartsa tisztán dézsafürdőjét!

by juditjo in Blog

A fürdődézsa egy nagyszerű kikapcsolódást és relaxációt biztosító lehetőség, ami a szálláshelyek mellett már az otthonokban is megjelenik. Viszont ahhoz, hogy minden lehetőségét ki tudjuk élvezni, fontos a karbantartás, legyen szó magáncélú vagy közösségi használatról.

Ugyanúgy szükséges a dézsafürdő vizének tisztítása, mint akár egy fürdőmedence esetében, hiszen senki sem tud igazán ellazulni egy állott, koszos vízben. Egy periódus alatt érdemes legalább kétszer cserélni a vizet, ám ez természetesen az igénybevétel mértékétől is függ.

A fürdődézsa tisztántartásához először le kell engedni a vizet kerti tömlő vagy a leeresztő dugattyú segítségével. Ezt követően tisztítószer használatával kell áttörölni és átöblíteni a dézsát, végül szárazra kell törölni.

A dézsafürdő tisztántartása és védelme érdekében megfelelően fedjük le, ha nincs használatban. Az időjárás viszontagságai ellen is védenünk kell a dézsát, amit úgy tehetünk meg, hogy külső oldalát olajjal vagy páccal vonjuk be. Ezáltal tartósabb lesz és az idő sem fogja megrongálni a fa szerkezetet.

facebook