Dézsafürdővel a testi-lelki megtisztulásért

by juditjo in Blog

A termálturizmusba számottevően beletartozik a dézsafürdőzés. A balneoterápia a gyógyulni vágyóknak is remek megoldásként szolgál.

A dézsafürdőzés nem csak kellemes, felüdítő érzés, de egészséges is. Remek kikapcsolódás, szórakozás akár egy baráti összejövetel alkalmával is, ha egy kicsit ki akarunk szakadni a hétköznapi körforgásból.

Ha a dézsafürdőt választja, nem fog csalódni! Már őseink is felfedezték ezt a csodálatos hatást. A fürdőzés hagyományában a hiedelmek úgy tartják, hogy a fürdés fizikai és lelki megtisztulással jár. Rituális tisztulási formákat alkalmaztak az egyiptomiak, rómaiak és görögök is. Ezek az ősi ceremóniák a víz gyógyító és tisztító erejébe vetett hitet jelképezik.

A fürdőzés története Görögországból ered, ahogyan a fürdőzési szabályokat és az időt is a görögök kezdték és a termálfürdőzés alapja is hozzájuk nyúlik vissza. A görög mitológia alapján a természetes forrásokban van a gyógyító erő. Rómában is a fürdőzés a társas élet és a kikapcsolódás egyik fontos szimbólumaként volt jelen az emberek életében.

Mártózzon Ön is dézsafürdőinkben, kapcsolódjon ki és élvezze a nyugalmat!

facebook