Gerendaházak

Külsõ falak szerkezete

Szimpla változat: tömör – gyalult – nútolt gerendák – 40-100 mm-ig – duplanútféderes

Téliesített változat: tömör – gyalult – nútolt gerendák – 40-100 mm-ig – duplanútféderes párazáró fólia 5 X 5-10 cm-es lécrács – közte ásványgyapot hõszigetelõ  vagy Nikecell szigetelő, lambéria vagy gipszkarton burkolat

Dupla változat: dupla fal – 65  mm-es nútféderes gerendákból közte 50-100  mm-es köz  ásványgyapottal vagy más tipusú szigetelőanyaggal tőltve.

Belsõ falak szerkezete

40 – 100 mm-es vastag nútféderes gerendák esetenként lambéria vagy gipszkarton burkolattal

20-40 mm-es nútféderes hajópadló

Földszinten:

1 réteg bitumenes csupasz lemez aljzatbeton, rá párafékezõ fólia 5 X 5-10 cm-es aljzatlécek, köztük 50 mm-es  ásványgyapot vagy Nikecell hõszigetelés.

Emeleten

Dupla  24 mm-es deszka vakpadló mely között   mennyezetgerendák – 10 X 16, 12 X 18 cm-esek ,  a gerendák közé vagy rá téve   ásványgyapot vagy Nikecell szigetelő.

Tetőfedés/ereszek

Tartószerkezeti szempontból az épületek csak meteorológiai terhek és könnyû héjalás(bitumenes zsindely, könnyû cserép) viselésére alkalmasak.. A tetõfedõ anyagok és az ereszcsatorna nem része az építõkészletnek. Ezek ügyében kérje ki szakkereskedõjének tanácsát. A fedés, illetve szerelés során tartsa be a gyártó elõírásait! Gondoskodni kell a csapadékvíz elvezetésérõl a háztól.