[wpspoiler name=”Fürdődézsa használata, karbantartása” style=”wpui-quark”]

A fürdődézsa minimális fenntartási költséggel üzemeltethető! Az elhelyezése előtt mindenképpen vegye figyelembe a környezeti viszonyokat és fokozottan ügyeljen arra, hogy a füstcsőből kiáramló forró levegő és az esetleges szikra nehogy tüzet tudjon okozni! Minden esetben kívül/belül lazúrral (Beckers) kezeljük, hogy minimálisra csökkentsük a nedvesség fára gyakorolt hatását. Ezt a kezelést ajánlott kívülről kétévente egyszer megismételni, mert ezáltal megnövelhetjük az élettartamát! Sohasem rakjunk tüzet olyan kályhába, ahol a dézsába nincs víz! Csak fával vagy fa brikettel szabad fűteni, az elkülönítő rácsot nem szabad még ideiglenesen sem eltávolítani A kályha ajtaját csakis az erre a célra kialakított fogantyúval szabad megfogni! A füstcső érintését is kerüljék, mert csak a külső levegő hűti, ezért a meleg cső, égési sérüléseket okozhat! Ha folyamatosan feltöltve tartja, gondoskodni kell rendszeres víztisztásról és a téli fagymentesítésről is! Amennyiben megfelelő mennyiségű sót használ, a dézsában levő víz nem fagy meg, illetve gátolja az algák és a baktériumok szaporodását. Ez esetben egészségjavító fürdőzésre is használható. Ha téli időszakban leengedik a vizet, nem használják, semmiképpen nem szabad fűtött – száraz helyen tárolni, ajánlott lefedni, vagy tető alá helyezni! Amennyiben a beltéri használatát választja javasolt a saját anyagából kialakított lábas változat, mert a beépített lefolyó beköthető a szennyvízhálózatba, valamint az edény alatti terület is takaríthatóvá válik! A kezelt felületeken keletkezett mechanikai sérüléseket ajánlott kijavítani. A dézsa tisztítása során a háztartásban alkalmazott karcmentes tisztítószerek használhatóak. A hypó, klór és egyéb engedélyezett tisztítószerek alkalmazása semmilyen károsító hatással nincs a fára.

[/wpspoiler]

[wpspoiler name=”Sófürdő hatásai” style=”wpui-quark”]

„A sós fürdők mozgásszervi és reumatikus, neurológia perifériás betegségek, nőgyógyászati és bőrproblémák esetén ajánlottak, illetve stressz oldásra relaxációs céllal. A koncentrált, sós víznek nagyobb a hőmegtartási és közvetítő tulajdonsága, mint az édes vízé, segíti a végtagokban a vérkeringést, csökkennek az ízületi és izomfájdalmak. Egy 30 perces sósfürdő salaktalanító hatása megfelel egy háromnapos böjtnek.

A só fürdő koncentrációja minimum 1%-os legyen, tehát 100 liter vízhez legalább 1 kg kristálysóra van szükség, minél magasabb a koncentráció, annál nagyobb a méregtelenítő hatás. A sós fürdő használata után ne mosakodjanak, ne is törülközzenek meg, hagyják a vízcseppeket beszívódni a testbe és magától megszáradni.”

http://www.biosziget.hu/soterapia-sofurdo-sobarlang-legzesterapia-furdo-terapia-asztmaasthma-parajd-i-28.html

„Az emberi szervezet vízből és sóból áll. A só alatt nem a hagyományos értelemben vett finomított konyhasót értjük, hanem a  természetben, eredeti állapotban előforduló sókat, melyben különböző mennyiségű és minőségű ásványi anyagok vannak. Ezek közül a parajdi só a világon az egyik legjobb minőségű, 84-féle ásványi anyagot tartalmaz. A parajdi só az Ősóceán kiszáradásakor keletkezett, minden ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Ez a kézzel bányászott és aprított só,  mentes mindennemű környezeti szennyeződéstől, adalékanyagtól. A parajdi só abban különbözik a többi sótól, hogy (ez küllemében is látszik)  nem vonják ki belőle a természetes iszapot,  ami egyedülálló természetes olajesszenciát tartalmaz.

http://www.gyogyitoso.hu/parajdi-so

Tudnivaló: a használatbavétel során, natúr valamint kezelt felület esetén a víz bebarnulására számítani lehet (az első két-három alkalomig), mely a fában lévő olajok kioldásának következménye. Ennek a jelenségnek az esztétikai hatáson kívül az emberi bőrre semmilyen negatív következménye nincs.

[/wpspoiler]

[wpspoiler name=”Biztonsági figyelmeztetés” style=”wpui-quark”]

A kályhát mindenképpen rendeltetés szerint használjuk!  Sohasem rakjunk tüzet olyan kályhába, ahol a dézsába nincs víz!

[/wpspoiler]

[wpspoiler name=”Tartozékok” style=”wpui-quark”]

– Fatüzelésű, inox lemezből készült kályha kéménnyel

– Fából készült lépcső

– Belső ülőpadok

– Lazurral történő felületkezelés

– Acél abroncsok

– Italtartó, törülközőtartó

– Kályha elkerítő rács

– Lefolyó

– Igény esetében 10 cm-es tartóláb

[/wpspoiler]

[wpspoiler name=”Méret” style=”wpui-quark”]

Az általunk gyártott vörösfenyőből készült dézsa 120 cm magasságú 200 cm átmérőjű, 4,5 cm vastagságú. Ebben a méretben 6-8 személy kényelmesen élvezheti a fürdőzés pillanatait, és ezt az űrtartalmat az inox kályha 2/2,5 óra alatt minden körülmények között felfűti.

Ezen kívül egyedi igénynek megfelelő méret elkészítését is vállaljuk

[/wpspoiler]

[wpspoiler name=”Galéria” style=”wpui-quark”]

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

[/wpspoiler]